Career_Path_900x600.jpg

 

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρες 10:15-13:15 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας», Γ. Καρέλια και Σ. Καρά, Ανατολική Παραλία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

H Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth την 21η Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 10:15 έως τις 11:00, η κυρία Αθανασία Κουτσούκου, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Παιδοψυχολόγος και Ειδική Παιδαγωγός, στο πλαίσιο της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης θα καλύψει τις θεματικές των τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, της σημασίας της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και των βασικών αρχών διαχείρισής του, καθώς και των πρακτικών στρατηγικών καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης, απαντώντας στις συχνότερες απορίες που έχουν οι έφηβοι σήμερα, ιδίως όταν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ποιον εκπαιδευτικό κλάδο θα επιλέξουν και κατά συνέπεια ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Από τις 11:15 έως τις 13:15, θα ακολουθήσει η θεματική του επαγγελματικού προσανατολισμού, στη διάρκεια της οποίας με ομιλία του ο δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU, Career Foresight Expert έχει ως στόχο την ενημέρωση μαθητών/ριών, εκπαιδευτικών και γονέων για όλα τα σημαντικά δεδομένα που αφορούν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά και το ισχύον εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτή η ενημέρωση θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το νέο τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί άξονες της ομιλίας που θα σχολιαστούν αφορούν τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τις καινοτόμες εξειδικεύσεις, τις διεπιστημονικές επιλογές και τα μοναδικά μονοπάτια καριέρας, τις έξυπνες επιλογές σε όλες τις βαθμολογικές κλίμακες σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για το σύστημα και την πρόσβαση στις σχολές, καθώς και τους 5 σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Με το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρα τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Advisor της εταιρίας συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού Employ.Edu σε 10 παρευρισκόμενους τυχερούς μαθητές.

Στο site https://www.mygap3f.gr/ και στην ενότητα επαγγελματικός προσανατολισμός οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn