Τοπική Ανάπτυξη

Η χημεία των φυσικών προϊόντων

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 βρέθηκα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, στο 30ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Χημεία των Φυσικών Προϊόντων και το 10ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα, που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Καθαρής & Εφαρμοσμένης Χημείας (IUPAC).

Με 600 συνέδρους, που, σημειωτέον, πλήρωσαν τη συμμετοχή τους, από 65 χώρες, με 128 παρουσιάσεις αποτελεσμάτων ερευνητικών έργων διεθνώς και 220 αναρτήσεις posters από εργασίες ομάδων έρευνας, το συμπόσιο ήταν ένα μοναδικό

Περισσότερα...

Παραγωγή και κατανάλωση στην τοπική ανάπτυξη

Περισσότερα...

Αν επιχειρηματικότητα είναι η διάθεση για δράση με μεγάλες αβεβαιότητες, τότε η επιχειρηματικότητα εκφράζεται στη δημόσια οικονομική κυρίως με τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στην ιδιωτική οικονομική κυρίως με τις εταιρίες και στην κοινωνική οικονομία κυρίως με τους συνεργατισμούς (συνεταιρισμούς).

Η δημόσια οικονομική δραστηριοποιείται ώστε το κράτος να προσφέρει στους πολίτες του αναγκαίες υπηρεσίες (σήμερα στην Ελλάδα ασχολείται μόνο

Περισσότερα...

Ειδικές μορφές τουρισμού και τοπική ανάπτυξη

Περισσότερα...

Είχε μπει σε διαβούλευση –μια διαδικασία που έδωσε διαφάνεια στα τεκταινόμενα μέσα στους ανήλιαγους διαδρόμους των υπουργείων και της Βουλής– το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού τον Ιούνιο του 2018.

Εκεί, στο πρώτο άρθρο, διαβάζουμε τον σκοπό του νομοσχεδίου: «Σκοπός των διατάξεων του παρόντος μέρους είναι η ανάπτυξη, η οργάνωση και η εποπτεία δραστηριοτήτων και επιχειρηματικότητας που αφορούν στον θεματικό τουρισμό και σχετικές ρυθμίσεις με επιδίωξη τη

Περισσότερα...

Τοπική αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη

Περισσότερα...

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο εξαγωγής συμπερασμάτων πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στις Σέρρες με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών ως συνέχεια του διεθνούς συνεδρίου Αγροδιατροφικός Τομέας, Νέες Τεχνολογίες, Επιχειρηματικότητα & Τοπική Ανάπτυξη, που είχε γίνει στις Σέρρες 24 με 26 Μαΐου 2018.

Στο πολύ σημαντικό εργαστήριο εξαγωγής συμπερασμάτων καταγράφηκαν οι προτάσεις της καθηγήτριας κας Χαρίτας Βλάχου, της κας Μαρίας Ραβάνη, του

Περισσότερα...

Στεπική φυλή Κατερίνης (Podolian)

Περισσότερα...

Στην αυλή του Μεταλλουργείου (Πειραιώς 123, Αθήνα) το ωραιότατο βράδυ της Τετάρτης 10/10/2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο event των Wise Food Stories με παρουσίαση εξαιρετικού γεύματος από κρέας μοσχαριού στεπικής φυλής Κατερίνης. Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (ΠΕΕΑΦΑΖ) συνεργάστηκαν στην πρώτη εκδήλωση με θέμα «Η αυτόχθων φυλή των ελληνικών στεπικών βοοειδών – τύπος

Περισσότερα...