Αγροτική Οικονομία

Πλούσιος απολογισμός, ελπιδοφόρες προοπτικές

Περισσότερα...

Πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2019 στο ευγενικά προσφερθέν κέντρο διασκέδασης Λάμψη (Λεωφ. Πάρνηθας 279, Αχαρναί) ο ετήσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής με ένα εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό από κάθε μία σημαντική εκδήλωση του 2018.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο πατέρας Γελάσιος, ενώ τις ευχές εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής δέχθηκε ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κοντογιάννης.

Τον πλούσιο απολογισμό, που παρουσίασε η κα Μάγδα Κοντογιάννη, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, παρακολούθησαν πολλοί προσκεκλημένοι ανάμεσα στις παραδοσιακές οικογένειες των κτηνοτρόφων της Αττικής και μεταξύ αυτών διακρίναμε τους: κ. Ταξιάρχη Φαρμάκη

Περισσότερα...

Αγροτικά και πολλά άλλα

Περισσότερα...

Κατσίκες: Ο Πορτογάλος Φ. Μούρα και οι 370 κατσίκες του είναι οι πλέον πρόσφατες «ενισχύσεις» στη μεγάλη μάχη της Πορτογαλίας κατά των καλοκαιρινών πυρκαγιών, ώστε να καθαριστούν τα δάση με τις κατσίκες και να δημιουργηθούν φυσικά προχώματα στις πυρκαγιές. Η «τετράποδη ταξιαρχία» του Φ. Μούρα αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος καθαρισμού των εύφλεκτων θάμνων σε μερικές από τις κυριότερες οροσειρές της Πορτογαλίας. Οι αρχές ελπίζουν ότι οι «κατσικοσβέστες» θα ανακόψουν την επέκταση των

Περισσότερα...

Η αγροτική κοινωνία στην … γραφίδα

Περισσότερα...

Προβολή: Ξεκίνησε η λειτουργία του http://womenassociations.minagric.gr/ με στόχο την προβολή των προϊόντων των γυναικείων συνεταιρισµών και της πλούσιας ελληνικής παράδοσης (Α. Παπουτσή, Τμήμα Αγροτικών Συνεταιρισμών & Ομαδικών Δραστηριοτήτων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 16/10/2018).

Κατσικοπυροσβέστες: Η χρησιμοποίηση αιγών στην καταπολέμηση πυρκαγιών δεν είναι νέα ιδέα, αλλά τελευταίως τεκμηριώνεται καλύτερα

Περισσότερα...

Αγροτικά νέα από όλο τον κόσμο

Περισσότερα...

Βιοαπόβλητα: Ως βιολογικά απόβλητα ή βιοαπορρίμματα ή βιοαπόβλητα ορίζονται τα απόβλητα από κήπους και πάρκα, τα απορρίµµατα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις οµαδικής εστίασης και χώρους πωλήσεων λιανικής και τα απόβλητα από εγκαταστάσεις µεταποίησης τροφίµων. Τα βιοαπόβλητα αποτελούν το 32% κ.β. της συνολικής παραγόμενης ποσότητας αστικών στερεών αποβλήτων στην Ε.Ε., ενώ στην Ελλάδα είναι το 40% κ.β. Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Περιφέρειας Αττικής

Περισσότερα...

Αγροτικά νέα με άλλη ματιά

Περισσότερα...

Μοναχικοί: Νέα τάση στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια αποτελούν οι προορισμοί για μοναχικούς ταξιδιώτες, με τους φαν του είδους να αναζητούν τους καλύτερους προορισμούς, όπως η Νέα Ζηλανδία (άγρια τοπία), η Νορβηγία (πολυτελείς καλύβες στο βουνό) και η Κόστα Ρίκα (pura vida, εσωτερικά τροπικά δάση και ατέλειωτες ευκαιρίες υπαίθριας διασκέδασης) (tourismtoday.gr 2/10/2018).

Οι αγρότες για τις αγρότισσες: Στις 15 Οκτωβρίου

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.