Συνεντεύξεις

Φαγητό: Ο σκουπιδοτενεκές μπορεί να περιμένει…

Περισσότερα...

Ό,τι αγαπάς δεν το πετάς. Ό,τι εκτιμάς το σέβεσαι. Κι αν το δικό σου πιάτο τυχαίνει να είναι πάντα γεμάτο, του διπλανού, κυριολεκτικά πολλές φορές, μπορεί να έχει να δει μπουκιά μέρες ολόκληρες. Γι’ αυτό ό,τι αγαπάς δεν το πετάς. Κι ό,τι εκτιμάς το σέβεσαι. Άλλωστε, επειδή ακριβώς τα αγαθά κόποις κτώνται, κι επειδή τα σκουπίδια συχνά πυκνά μας πνίγουνε κι επειδή έτσι όπως το πάμε λίαν συντόμως δεν θα υπάρχει αέρας να αναπνέουμε, η αειφόρος ανάπτυξη στη γαστρονομία ή αλλιώς το Sustainable Food Movement in Greece έχει λόγο και θέση στην καθημερινότητα μίας ζωής που δεν θέλει να είναι για πέταμα.

Το «τι», το «γιατί» και το «πώς» εξηγεί η Βη Μπουγάνη, ιδρύτρια της Κοιν.Σ.Επ. Sustainable

Περισσότερα...

Ο ανθρώπινος παράγοντας ως βασικό συστατικό της επιτυχίας μιας επιχείρησης

Περισσότερα...

Η αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στην κατασκευή αμέτρητων υπερπολυτελών καταλυμάτων που υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης και αγαλλίασης για τους επισκέπτες. Το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, αποτελεί το νέο στολίδι του ομίλου επιχειρήσεων Μεταξά. Αρκούν όμως οι υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις για να ικανοποιήσουν τον κάθε απαιτητικό επισκέπτη; Και τι είναι αυτό που χρειάζεται για τη λειτουργία τους; Κατά πόσο η πολυτέλεια μπορεί να συνδυαστεί με την επιδίωξη για «πολυτελείς» συνθήκες εργασίας όλων των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί; Σύμφωνα με τη διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού του ομίλου, κα Σοφία Τσιούτρα, ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί

Περισσότερα...